Speltips: Norwich City – Chelsea

bassong-4x3132-2980148_613x460

Datum och tid: 1/3-2016 20:45

spelplats: Carrow Road, Norwich

Norwich City har det tufft nu och är inblandat i bottenstriden. 24 poäng på 27 omgångar gör att man håller sig på 17 plats, precis ovanför nedflyttningsplatserna. Det skiljer dock inte mycket ner dit och det enda som håller laget upp är målskillnad. Newcastle United har -22 i målskillnad medan Norwich har -21. Det är sex lag som är direkt involverade i bottenstriden och kampen kommer bli intressant att följa. Chelsea som kommer på besök ikväll har bara hedern att spela om. De regerande mästarna tog sig upp från bottenstriden och har 12 poäng ner dit. Samtidigt som det är 11 poäng upp till Manchester City som har sista Champions League platsen och en man match mindre spelad.

Norwich City spelade en bra match i helgen mot serieledaren Leicester City. Man kunde störa laget och hålla nollan men enkla misstag gav Vardy utrymmet att slå ett inlägg till inhopparen Ulloa som lyckades förvalta chansen och 1-0 i 89 minuten. Det blev en tung förlust för laget som desperat behöver varje poäng man kan få tag på. Tränaren Neil uppmanade spelarna inför Chelsea matchen att inte göra samma misstag som mot Leicester. Att man oftast har kontroll på matchen men på något sätt tappar man den av enkla misstag. Bassong och Hoolahan fick varsin smäll mot Leicester och är tveksamma till spela. Så sena tester kommer att avgöra om båda kan spela eller inte mot Chelsea.

Chelsea kämpade till sig en bortavinst mot Southampton. Efter att Long tagit vara på Babas dåliga pass och gett Southampton ledningen, så började Chelsea pressa ordentligt. Till slut gav det utdelning och ett mål var av Fabregas och Ivanovic såg till att man får ta med sig tre poäng hem. Segern kostade dock Guud Hiddink, Pedro som sträckte sig tidigt och fick bytas ut mot Oscar. Inhopparen visade att han verkligen tänker göra allt för att få sin startplats tillbaka och genomförde en bra match. Chelsea har inte förlorat mot Norwich på de nio senaste Premier League möten. Av de nio har man sju vinster och två kryss.

Matchodds hos Bet365

Norwich City 5.25

Oavgjort 4.00

Chelsea 1.70

Speltips
Om man tittar på senaste matcherna mellan lagen så förstår man varför Chelsea är favoriter. Men med inget att spela om då allt känns för långt bort så kommer kanske motivationen inte att vara på topp. Det känns som att det finns en chans för en skräll här. Men det är lite för osäker spel, istället väljer jag att spela på antalet mål. Över 2.5 mål ger 1.80 gånger pengarna hos Bet365. Chelseas senaste fyra matcher har samtliga haft mer än 2.5 mål. Samtidigt som Norwich senaste tre hemmamatcher har också innehållit fler än 2.5 mål. Därför känns det mer spelvärt att satsa på målen.