Tottenham – Arsenal

Tottenhamís Harry Kane celebrates after scoring during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the White Hart Lane stadium in London, Saturday, Feb. 7, 2015. (AP Photo/Alastair Grant)

Datum och tid: 5/3-2016 13:45

Plats: White Hart Lane, London

Båda lagen jagar serieledaren Leicester City. Tottenham har tre poäng upp till Leicester och ligger på andraplats. Man har tre poäng mer än stadsrivalen Arsenal. Arsenal har såklart då 6 poäng upp till Leicester och ligger på tredjeplats. Ner till City är det fyra poäng men City har också en match mindre spelad. Hängmatchen är mot nedflyttningshotade Newcastle United och inget annat än tre poäng accepteras. Därför kan man lite säga att det är en poäng som skiljer och Arsenal har inte råd att tappa mer. Manchester United är också hack i häl med 47 poäng och förlorar Arsenal medan United vinner sin match skiljer det då endast en poäng mellan Arsenal och United. Det är en komplicerad tabell i år och Premier League är mer häpnadsväckande nu än någonsin. Vad som helst kan hända när som helst. Bara att Leicester leder serien säger allt.

Tottenham lyckades spela 1-1 borta mot Arsenal i första ligamötet. En väl genomförd match där man låste de rödvita. En viktig poäng då för ett Tottenham som var urform. Nu har borden vänts och Tottenham har tagit sig förbi Arsenal i serien. Pochettino har fått igång sitt lag som nu är i åttondelsfinalen i Europa League också. Senast mot West Ham åkte man på en rejäl smäll. Hade man vunnit matchen skulle man leda serien med målskillnadsfördelen. Istället är det tre poäng upp till Leicester och en jobbig uppförsbacke. Förlusten mot Crystal Palace i FA-cupen gör att på de senaste fem matcherna har Tottenham bara vunnit två. Dembele är fortfarande skadad och kommer därmed inte ingå i truppen. Mot West Ham valde Pochettino att vila Dele Alli, Rose och Walker alla tre kommer förmodligen då att starta mot Arsenal.

Arsenal är inne i en av sin sämsta perioder på länge. Tre raka förluster mot Barcelona, Manchester United och Swansea. Två av dessa matcher spelade man hemma och bortamatchen mot United mötte man ett lag som knappt hade en ordinarie spelare. Rashford skrällde istället och slog till med två mål. Wenger kritiseras kraftigt i media just nu. Speciellt efter sitt val att byta ut målskytten Campbell när laget jagade ledningsmålet mot Swansea. Wenger sa att man saknar självförtroendet framför mål och måste hitta rätt spår igen. Skadorna präglar som alltid Wenger, han får klara sig utan målvakten Cech och mittbacken Koscielny är tveksam till spel. Ospina kommer då säkert att stå i mål samtidigt som Gabriel får ta Koscielnys plats.

Matchodds hos Bet365

Tottenham 2.37

Oavgjort 3.40

Arsenal 2.87

Speltips
Inget av lagen är nöjda med ett kryss och det ser man tydligt på oddset. Jag är dock förvånad över det låga oddset som Arsenal har. Ser man till deras form borde oddset vara högre. Men det är Bet365 som bestämmer oddsen. Jag väljer inte att spela på vinnare utan spelar istället på målskytt. Harry Kane har gjort tre mål på två ligamatcher mot Arsenal. Oddset 2.20 gör att spelet blir extra intressant.