Chelsea – PSG

bigOriginal

Datum och tid: 9/3-2016 20:45

Plats: Stamford Bridge, London

PSG jagar titlar på alla möjliga fronter men den som lockar mest just nu är självklart Champions League. Det är dags för returmatcherna i Champions League åttondelsfinalerna. Ikväll får PSG gästa Stamford Bridge där Chelsea hoppas att vända 2-1 underläget som man har med sig från Paris. Första matchen lyckades PSG att vinna tack vare ett tidigt mål av Zlatan och ett sent mål av Cavani. Mikel kvitterade innan första halvlek efter att ha varit syndabocken i Chelsea. PSG var det bättre laget i första matchen och borde ha fått med sig ett bättre resultat. Men bortamålet som Chelsea fick dit betyder att mötet är långt ifrån över och ännu en händelserik drabbning väntar oss.

Chelsea har med sig en relativt bra form sedan förra mötet, tre vinster och ett kryss har man fått med sig sedan förlusten i Paris. Krysset senast berodde nog till stor del på att Costa inte kunde spela på grund av skada. Spanjoren har antingen assisterat eller gjort ett mål på sina 10 senaste Premier League matcher. Traore som tog över anfallspositionen lyckades också få dit matchen första mål. Fabregas fick också starta på bänken och bytte av Matic i 82 minuten. Det mesta pekar därför på att båda mittfältarna får starta mot PSG tillsammans med Costa som ska vara tillbaka. John Terry är skadad och då får Hiddink ställa upp med Cahill och Ivanovic som mittbackspar. Pedro kan med stor sannolikhet vara tillbaka från skada. Dock har jag svårt att se Hiddink riskera spelare och därför kommer Oscar och Hazard att starta tillsammans med Willian. Costa har inte ett bra facit i Champions League utan laget har fått förlita sig på Willian som har fem mål på sju matcher i turneringen.

PSG leder fortfarande ligan med fantasisiffror och kunde därför skruva ner tempot i helgen och låta några spelare att stå över. Blanc valde att vila Thiago Motta, Silva, Luiz, Ibrahimovic och Lucas så de kommer samtliga att få starta mot PSG. Veratti och Matuidi är osäkra inför mötet och missade helgens match mot Montpellier. Tester på båda spelarna kommer att göras sent för att se om det finns en möjlighet att se de delta. Båda spelarna är ordinarie på mittfältet och med 2/3 av mittfältet borta kan det kosta PSG kvartsfinalplatsen. Mot Montpellier spelade man endast 0-0 och ser man vilka spelare som inte var med så förstår man också resultatet.

Matchodds hos Betsafe

Chelsea 2.75

Oavgjort 3.40

PSG 2.65

Speltips
PSG ska kunna klara av det här är känslan på förhand. Men Chelsea brukar aldrig lägga sig definitivt inte när det är den enda chansen laget kan få spela ute i Europa igen. Men en tuff match mot Stoke City senast i helgen samtidig som PSG spelarna har vilat i en vecka. Zlatan kommer verkligen att vara spelsugen och hoppas på en bättre match än senast han besökte Stamford Bridge. Jag väljer att spela på målmarknaden och tror att det bli över 2.5 mål, oddset hos Betsafe är 2.05.