Aston Villa – Tottenham

Gareth+Bale+Kyle+Walker+Aston+Villa+v+Tottenham+vSfh1NSIGiEl

Datum och tid: 13/3-2016 17:00

Plats: Villa Park, Birmingham

Det är ett lag som försöker överleva i Premier League mot ett lag som försöker vinna titeln. Aston Villa med 16 poäng på 29 omgångar har inte varit tillräckligt bra och parkerar för närvarande på sistaplatsen i ligan, med 9 poäng upp till Norwich och Sunderland som är på 18 och 17 plats. Tottenham har inte varit lika effektiva som de har varit under stora delar av 2016. Senaste smällarna har gjort att Leicester har kunnat dra ifrån med fem poäng. Ner till trean Arsenal är det tre poäng och det känns som att Tottenham kommer att klara av åtminstone Champions League spel för nästa säsong. Det betyder mer inkomst och att man kan värva lite tyngre namn jämfört med innan.

Aston Villa förlorade första mötet på White Hart Lane med 3-1. Det är dock ingen skillnad på laget då och nu. Man är fortfarande sist och försvaret får en att undra hur man har lyckats hålla sig i Premier League. På de senaste fyra matcherna har man släppt in 15 mål har bara lyckats göra två. Det betyder också att man har förlorat senaste fyra. Inget bra facit när man tar emot ett guldjagande Tottenham. Traore, Sanchez, Amavi och Kozak är fortfarande skadade och missar därmed matchen. Garde förväntas starta med samma elva som förra helgen. Det betyder en trebackslinje och Ayew tillsammans med Agbonlahor på topp-

Tottenham måste komma tillbaka fort om man vill att hoppet om en titel ska fortsätta vara realistisk. Man hade chansen att komma ikapp Leicester för två omgångar sen men förlorade då mot West Ham. Omgången efter stod Arsenal i vägen efter en händelserik match. Ett tidigt rött kort gav Tottenham chansen att vända 1-0 underläget till 2-1 men Sanchez kvitterade med kvarten kvar. I torsdags mötte man Dortmund men Pochettino valde istället tydligt att visa vilken turnering man tänker satsa på. Dele Alli var avstängd medan Lamela, Dembele och Kane startade på bänken. Samtidigt så vilade Danny Rose och Eric Dier. Samtliga förväntas att starta mot Aston Villa. Verthongen är sedan lång tid tillbaka skadad och är fortfarande det så vi kommer inte att se honom på plan.

Matchodds hos Bet365

Aston Villa 8.50

Oavgjort 4.50

Tottenham 1.45

Speltips
Att Tottenham är favoriter känns ganska självklart. Aston Villas senaste resultat pekar på att laget kommer åka ner och frågan är om spelarna ens själva tror på att man kan klara sig. Aston Villa har inte gjort mål vissa matcher mot topplagen. Jag tror att Tottenham klarar av att hålla nollan och oddset på Tottenham vinst och hållen nolla är 2.20. Ett bra odds och ett möjligt spel och därför tycker jag att det är matchens bästa tips idag.