Atletico Madrid – Bayern Munchen

pep-guardiola-bayern-munich_3455860

Plats: Vicente Calderon, Madrid

Datum: 27/4-2016

Tid: 20:45

Det är återigen dags för Champions League spel igen och det är semifinal redan. Två matcher, 180 minuter, det är just det som står mellan Bayern Munchen och Atletico Madrid innan man når en final. Bayern är här för femte året i rad men har bara lyckats en gång ta sig till final, då vann man den också. Annars har det varit uttåg mot Barcelona och Real Madrid de andra åren. Nu har Pep chansen att ta sig till final och just nu är oddsen bättre än sist. Atletico spelade finalen mot Real Madrid 2014 som man inte vann. Diego Simeone har sagt att spelarna vill ha tillbaka sin titel som de tappade.

Vägen till semifinalen har sett lite annorlunda ut för båda lagen. Bayern fick en tuff lottning i åttondelen och stötte på förra årets finalist. Efter att ha slagit ut Juventus fick man en lättare lottning och det blev Benfica. 1-0 hemma sedan 2-2 borta var tillräckligt för avancemang till semin. Atletico fick möta PSV som lyckades spela 0-0 i båda matcherna och straffar fick avgöra matchen. Sedan stötte man på Barcelona där matchen handlade för det mesta om domaren. Första matchen vann Barcelona med 2-1 och Torres fick kontroversiellt rött kort den matchen. I returen slog man Barca med 2-0 men Barcelona borde fått en straff i slutminuterna men domaren valde att döma en frispark istället.

Atletico har vunnit alla sina matcher på sistone och ångar på som bara den. I ligan har man lika många poäng som Barcelona men har sämre inbördesmöten. Därför ligger man också tvåa. Ser man till vilka Barcelona har kvar att möta kan ligan vara ganska körd och Simeone koncentrerar sig nog bara på Champions League nu. Senast mot Malaga valde han att byta ut flera spelare tidigt för att undvika skador. Samtidigt lät han Savic sitta hela matchen. Det mesta tyder därför också på att han kommer starta mot Bayern. Griezmann och den pånyttfödde Fernando Torres kommer starta på topp. Spanjoren hade innan helgen gjort mål i fem matcher i rad och börjar se livfarlig ut igen. Mittfältet kommer Koke, Gabi och Saul att styra. Savic tillsammans med Gimenez kommer bilda mittlåset, Godin är skadad och är inte uttagen i truppen.

Bayern går som Atletico men leder Bundesliga med sex poäng. Det återstår tre matcher och därför är känslan också att Bayern tar hem detta enkelt. Precis som Simeone så valde Pep att vila många spelare för att kunna undvika skador. Coman, Lahm, Alonso, Alaba och Javi Martinez startade på bänken. Samtidigt som Benatia är tillbaka och fick spela 90 minuter. Muller byttes ut tidigt och är säkerligen sugen på 90 minuter mot Atletico. Muller kommer starta på topp med Lewandowski. Coman och Douglas Costa tar varsin kant och mellan de möjligen Götze. Vidal känns som en spelare som bara ska starta mot ett tufft Atletico och då återstår sista platsen åt Thiago. Försvaret är jag något mer osäker över, speciellt när tränaren är Pep som kan rotera och hitta på grejer lite så som han vill.

Pep har kritiserats mycket i Tyskland över sin oförmåga att vinna Champions League med Bayern. Dessutom har man sagt att om han inte vinner i år så kan man inte anse hans tid i klubben som lyckad. Därför är Pep extra pressad av både fans och media att få sitt lag att prestera.

Matchodds hos Bet365

Atletico Madrid 3.30

Oavgjort 3.10

Bayern Munchen 2.50

Speltips
Bayern Munchen är favoriter men det inte många vet är att det här är en liknande match som Atletico spelade mot Barcelona. Diego Simeone vet exakt hur han ska förbereda sina spelare och kommer få de att kriga till sista minut. Pep har dessutom inte vunnit ett av de sju senaste bortamatcherna i Champions League slutspelet. Dessa siffror är såklart inte slump utan han gillar att avsluta matcherna på hemmaplans. Det är där Pep briljerar mest taktiskt. Därför tror jag inte på Bayern vinst utan tycker att oavgjort är ett mer säkert resultat. Lite som gårdagens match, kommer lagen att vara försiktiga och försöka känna på varandra utan att riskera för mycket.