Suarez – skriver historia igen!

images

Förra veckan slog han ett lite smått galet rekord. Han blev den första spelaren i Spanien att vara direkt involverad i sju mål på en match. Efter att ha själv gjort fyra mål så assisterade han ett till Rakitic, ett till Messi och ett till Neymar. Så hela trion fick leverera den dagen. Han hade då gjort 30 ligamål ett mindre än Cristiano Ronaldo. Han har visat flera gånger om som till exempel i Champions League att han är rätt man för jobbet. Därför har klubben inte kritiserats så mycket för hans prissumma heller.

I helgen spelades en ny match där Barcelona var pressade att vinna igen för att vinna ligan. Den som lyckades stå i fokus igen var så klart Suarez. Uruguayanen som hade chansen att gå om Cristino Ronaldo i skytteligaledningen tog vara på chansen. Ronaldo är skadad och missade den matchen och kunde då inte heller göra fler mål. Suarez var direkt inblandad i första målet. Iniesta lyfter bollen över backlinjen Suarez går upp i en duell med målvakten som boxar ut bollen och faller. Messi behöver inte göra mer än att nicka in bollen i öppet mål. Sen var det dags för Suarez att bjuda oss på en härlig show.

Hans första mål kom efter ett typiskt Barcelona anfall där man passar runt bollen öppnar upp motståndarna. Messi hittar Iniesta som slår ett inlägg längs marken som är för lång bort för målvakten. På andra sidan finns Suarez och sätter kvällens första mål. Han hedrar även alla som har dött av sjukdomen PKU som drabbar nyfödda. Något han har sagt att han ska göra allt för att hjälpa forskningen.

Andra och tredje målet kom från straffpunkten. Messi ville gärna ge chanserna till Suarez som skulle gå om Cristiano och leda skytteligan stort med bara tre matcher kvar att spela. Första straffen var solklar då en spelare stoppade Dani Alves inlägg med handen. Suarez satte den också säkert i högra krysset. Andra straffen var lite mer tveksam då Neymar föll ganska lätt i straffområdet. Samtidigt som satsningen av Sporting Gijon spelaren var lite överdriven. Denna satte han i mitten och målvakten vågade inte stå kvar utan slängde sig åt sidan.

Han avslutade hela målskyttet med att skjuta bollen stenhårt i första stolpen, stolpe in och målvakten kunde inte göra annat än att stirra på bollen blint. Nu har Suarez gjort 34 mål i ligan, tre mer än Cristiano Ronaldo. Dessutom slog han ännu ett rekord, han är första spelaren i Spanien att göra 4 mål i två matcher i rad. Suarez slog också den gamle Barcelonaspelaren, Ronaldo, målrekord undersäsong i och med han första fyra mål mot Deportivo. Uruguayanen har verkligen växt något otroligt i Barcelona och etablerat sig på allra högsta nivån i världen. Han samarbete med både Neymar och Messi är exemplariskt. Han har också lyckats minska sina boxar och sparkar på plan. Ett tydligt tecken på att han har mognat till sig. Han har ett vinnarskalle som få andra inom fotbollsvärlden och kommer bli oerhört viktig för klubben i de kommande fyra matcherna.