Atletico spelar finalen!

lewa122-696x402

Det var en match som hade precis allt förutom rött kort. Ett högt tempo som vi inte har fått se på länge. En domare som stundtals var fenomenal för att sedan göra mindre misstag. Två tränaren som var nog mer förbannade än någonsin förr. Det var exakt var en Champions League semifinal ska vara.

Inför matchen hade Atletico med sig 1-0 från Vicente Calderon. Ett resultat som på förhand gav oss hur Diego Simeone kommer ställa upp med sitt lag. Godin och Gimenez var tillbaka i startelvan. För Guardiolas del så fanns det inget annat än vinst som gällde. Skulle Atletico göra ett mål var Bayern tvungna att vinna matchen med två mål på grund av bortamålsfördel. Muller var tillbaka i startelvan tillsammans med Boateng och Ribery. Thiago och Coman som startade i första mötet fick börja på bänken.

Matchbilden till en början såg exakt ut som man hade förväntat sig. Atletico hade låga utgångspositioner och spelade för att säkra 0-0 hellre än att gå fram och få ett mål i baken. Bayern satte igång med sitt sedvanliga rullande med Pep Guardiola. En intressant detalj som gav Guardiola vinsten i första halvlek var ytterbackarna positionering. Både Alaba och Lahm drev inåt i plan och gav laget större antal spelare i mittplan. Samtidigt som kanterna lämnades åt yttermittfältarna Ribery och Douglas Costa.

Under hela första halvlek så hade Atletico endast två chanser. Det var två långskott från Gabi. Annars var det inte så mycket mer väsen från Madridlaget. Istället var det Bayern som tog ledningen efter en frispark precis utanför straffområdet. Som Xabi Alonso sköt mellan benen på Gimenez som touchade bollen. Touchen ställde det till för Oblak i målet och det var nu oavgjort i matcherna. Innan det hade Lewandowski och Ribery bränt varsin chans.

Innan halvtid skulle Bayern få en gyllene chans att utöka ledningen. En hörna som Douglas Costa slog och Javi Martinez försökte komma loss för att möta bollen. Men Gimenez höll kvar spanjoren och domaren blåste helt rätt för straff. Muller tog straffen och Oblak räddade skottet. Returen gick rätt ut till Xabi Alonso som drog till med en gång. Men då stod Oblak i vägen ännu en gång.

Om första halvleken var Guardiolas, så visade Diego Simeone exakt hur bra tränare han är. Ett byte i halvtid där Carrasco fick hoppa in förändrade matchbilden. Atletico hade nu istället högre utgångspositioner och kom närmare Bayerns mål och kunde därmed hota lite mer. I en kontring från inget alls får Fernando Torres bollen vid mittplan. Han tittar upp slår en passning som Alaba inte kunde stoppa och friställde Griezmann. Fransmannen sköt bollen enkelt i mål bakom en chanslös Neuer.

Bayern fortsatte att pressa och var närmast ett ledningsmål men åkte på en tuff straff. Torres blev fälld av Javi Martinez och domaren valde att blåsa. Det var rätt att blåsa men Torres föll utanför straffområdet och det borde blivit en frispark. Men domaren dömde en straff. Torres ställde upp bollen och sköt, Neuer räddade straffen enkelt. Istället så var det Vidal som nådde högst upp på en boll och nickade ner till Lewandowski. Som stod framför ett öppet mål och gjorde inga misstag.

Mycket närmare än så kom inte de tyska mästarna. En förlust som kommer kosta Pep Guardiola mycket. Champions League finalen var exakt vad tidningarna och fansen krävde. Men tre semifinaler är inte tillräckligt bra för Bayern. Pep har alltså förlorat mot Real Madrid, Barcelona och nu Atletico Madrid. Spanska spöket verkar inte släppa honom.

Diego Simeone hamnade i trubbel igen. Vid tilläggstiden ville han göra ett byte men domarskylten var inte färdig. Han blev så förbannad att han slog till personen som höll i skylten. Vem personen är återstår att se och ifall det kan hända att han straffas. Annars är det hans andra final på tre år. En klubb som inte är i närheten av de ekonomiska musklerna som Real och Barca. Trots det har man exakt lika många poäng som ligaledaren Barcelona och är nu alltså i final.

Imorgon kväll spelas den andra semifinalen mellan Real Madrid och Manchester City på Santiago Bernabue. Första mötet slutade 0-0 och vinnaren får möte Atletico Madrid i Milano på San Siro. Kanske blir det repris av finalen 2014. Där Real Madrid spelade mot Atletico Madrid.