Europas största skräll!

Leicester-City-EPL-bets-at-5000-1

Vissa saker som man upplever kan man aldrig glömma. Vissa saker ger en gåshud, bara tanken av händelsen. Igår kväll var exakt en sådan kväll. Leicester vann Premier League 2015/2016 efter att Tottenham tappade en 2-0 ledning i derbyt mot Chelsea på Stamford Bridge. Detta innebar också att sagan har nått sitt slut tyvärr.

Med Ranieri som ny tränare inför säsongen så var fansen inte så hoppfulla. Målet för säsongen var helt klart, Leicester ska stanna kvar i Premier League. Klubbägaren ville inte mer, det samma gällde sponsorn. Det var lagets enda mål. Hade du frågat spelarna på förhand om de skulle vinna Premier League hade de skrattat åt en bara. Vardy spelade för fyra år sedan i divison 6 klubb i England. Mahrez spelade i andradivisionen i Frankrike och kostade knappt 400.000 pund. Kante kostade ännu mindre och spelade i samma klubb. Wes Morgan är 32 år gammal och ja, det säger väl allt. Nu kom en tränare som precis fått sparken av Italiens fotbollsförbund efter en förlust mot Färöarna. Det såg inte så bra ut, inte tillräckligt bra för att vinna ligan åtminstone. Men Leicester hade något många klubbar saknade i år i Premier League. Glädje och hjärta för klubbmärket man bar på tröjan.

Man har varit ligaledare sedan december och bara det visar hur bra Leicester har varit i år. Men hela sagan började med Jamie Vardy, den engelska anfallaren som har fått uppleva allt under en säsong. Som 27 år gammal anfallare introducerade han sig ordentligt i världens största liga. Han började säsongen med att slå ett rätt så galet rekord. Van Nistelroy hade gjort mål på nio raka matcher och tio raka matcher en annan gång. Rekordet är ett av de som man brukar säga omöjlig att slå. Men Vardy hade andra tankar. När han väl var uppe på sju matcher så började hypet komma igång. Sången Jamie Vardy is having a party hördes varje match på King Power Stadium. Han hade nått 10 matcher och tangerat rekordet. Inför den 11:e matchen var det endast en sak alla tänkte på. Kommer han att klara de? Det målet skulle få hans prislapp att stiga minst dubbelt så mycket som den hade gjort under hela säsongen. Det var exakt var det målet också gjorde. Nu har han rekordet.

I Januari säkrade man 40 poäng som brukar sägas vara gränsen för att klara sig i Premier League. Det firade laget, man hade nått säsongens mål. Från och med december så Leicester inte heller släppt sin position som ligaledare och är därför också rättvisa mästare. Leicester fortsatte att kämpa på ordentligt. I förra veckan så vann Mahrez säsongens bästa spelare. Mahrez sa efter priset att det hela är en dröm. Att spelare som John Terry hade röstat på honom var ofattbart. Jamie Vardy blev uppkallad till Englands landslag och gjorde dessutom mål på båda matcherna han spelade. Det betyder såklart att hans plats i EM-truppen är nu spikad.

När Champions League platsen säkrade kunder Ranieri inte tro sig själv och kamerabilderna visade hur italienaren stod och grät på plan. Spelarna firade det vilt på planen och glädjen på alla kunde man se i hela truppen. Spelare som Ulloa som har varit så otrolig viktig spelare trots bara fem starter så har han hoppat in 25 gånger.

Inför slutspurten var det bara en klubb som kunde komma ikapp Leicester. Den klubben var också lika otippad men Tottenham var bara tre poäng ifrån. Det var fem matcher kvar och allt kunde hända. Men Tottenham slarvade precis som vanligt i slutet av säsongen. Inför den här omgången så var det bara en sak som gällde för att Leicester skulle avgöra ligan, det var vinst mot Manchester United på Old Trafford. United jagar en Champions League plats och visade sig vara för tuffa. Båda lagen delade istället på poängen efter 1-1. Nu var Tottenham piskade att vinna över Chelsea för att hålla ligaracet levande. Efter 2-0 ledning så det inte så ljust ut för Leicester. Men Chelsea hämtade upp sig mirakulöst och kvitterade via Hazard.

Truppen hade samlats hos Jamie Vardy för att följa matchen och videos som sprids på sociala medier har visat vilket firande det var hos anfallaren. Det är också förståeligt för en klubb som hade 5000 i odds att vinna Premier League. Det var alltså lägre odds på att Elvis skulle hittas levande på King Power Stadium än att laget vinner ligan.

Ligavinsten betyder också såklart miljonregn över klubben. Sponsorer och vinstpengarna kommer vara såklart det mest självklara. Men även att man har höjt sin tröjförsäljningen mirakulöst speciellt i Asien. Lägg därtill att Facebook sidan har ökat med 570% sedan säsongen startade. Nya sponsoravtal samtidigt som man har inbokade matcher mot till exempel Barcelona på Friends Arena. Det kan även hända att Mahrez eller Vardy säljs och det innebär ännu mer pengar. Det kommer klubben behöva som nu måste bygga upp en trupp som kan kämpa i Champions League och Premier League. Dessutom kommer man vara seedade i pott 1 i Champions League vilket automatiskt ger en lättare lottning.