Repris på finalen 2014!

LISTA-Bästa-kombinerade-startelva-inför-Real-Madrid-–-Manchester-City-Champions-League-semifinal-2016-10-620x400

Manchester City tog sig från England till Madrid och specifikt Santiago Bernabue. På schemat stod det en andra match mot Real Madrid. I potten var det en Champions League finalplats. Första matchen var en riktig sömnpiller där det taktiska gick i första hand. Real Madrid ville absolut inte släppa in ett mål och valde att spela försiktigt. Pellegrini vågade inte heller trycka på trots hemmaplansfördel. Så lagen kändes ganska nöjda med ett 0-0 resultat ifrån första mötet. I den här matchen så skulle vi få utse en vinnare.

Zidane vilade i princip hela sin elva i helgens ligamöte. Trots det lyckades man få med sig en vinst och tre poäng till slut. Det betyder att man fortfarande ligger en poäng bakom Barcelona och Atletico Madrid. Men det kom sämre nyheter inför matchen. Benzema och Caseimero kunde inte vara en del av truppen på grund av skador. Detta tvingade Zidane till att spela med Toni Kroos som defensiv mittfältare och spela istället med Isco i den mer offensiva rollen. Jese startade istället för Benzema. Cristiano Ronaldo var tillbaka och fick såklart sin startplats ute på kanten och på den andra kanten startade Bale. Det gick rykten att om portugisen slår upp sin skada kan han missa EM. Något som enligt vissa medier har fått hans fysioterapeut att bli förbannad när Ronaldo vägrat rehabilitera längre.

Manchester City gjorde precis som Real Madrid och vilade nästan hela elvan under ligamatchen. Men för de gick det lite sämre. 4-2 förlust blev det borta mot Southampton. En tuff förlust för City som tävlar mot stadsrivalen Manchester United om den sista Champions League platsen. David Silva utgick skadad i första mötet och hann inte heller komma tillbaka. Istället för honom startade Yaya Toure och Kevin De Bruyne fick spela lite mer till vänster istället. Pellegrini ångrar sig säkert efter att ha utlämnat Samir Nasri från Champions League truppen på grund av skada. Fransmannen hade verkligen behövts idag.

Matchen startade precis som man hade förväntat sig. Ett City med låga utgångspositioner och spelar på kontringar. Samtidigt som Real Madrid alltid är piskat att gå full fart framåt på hemmaplan. Efter några halvdana chanser så skulle målet komma. Relativt tidigt också. Bale får bollen av Carvajal i utkanten av straffområdet. Walesaren ser ut att gå för ett inlägg men bollen går helt perfekt in i mål via stolpen först. Enligt mig så ser det ut som att Bale försöker slå ett inlägg men sanningen får vi endast reda på av spelaren. Någon direkt respons fick vi inte heller se av City idag. Laget gick inte att känna igen och det fina spelet man stundtals har haft innan var som bortblåst. Real Madrid gick in i halvtid med 1-0 ledning.

I andra halvlek så började City pressa lite högre upp och försökte mer. Men laget lyckades aldrig hota direkt. Istället var det Real Madrid som fick chans efter chans att sätta spiken i kistan. Men en storspelande Joe Hart höll sitt lag i matchen. Precis som när Manchester City började få igång sist spel lite så klev lagkaptenen Vincent Kompany av på grun av skada. Mangala ersatte honom. Närmare än ett distansskott av Aguero och en farlig chans som Fernandinho missade eller kanske man ska säga Keylor Navas räddade. Så lyckades inte City göra så mycket mer och när domaren blåste av matchen var det rätt lag som tog sig vidare.

Nu väntar det alltså ett Madridderby på San Siro den 28 maj. Det är alltså bara fyra dagar innan sista ligamatchen. Det kommer bli intressant att följa lagen och se om båda vågar starta med sin bästa startelva i sina respektive matcher. Eller om man ger upp ligan och delar ut den till Barcelona och väntar på sin chans i finalen. Zidane kan iallafall inte få en bättre start på sin tränarkarriär. Fransmannen var en riktigt gambling av Perez men han har visat hur duktig han är. Nu har han också chansen att vinna Champions League som tränare också och med just den klubben han vann titeln med själv som spelare. Diego Simeone är såklart ute efter sin revansch från finalen 2014. Det kommer bli en het match som kommer ha många dueller. Men den som blir mest intressant är såklart vid sidan av plan. Zidane möter demontränaren som har sänkt två av Europas största lag på vägen till finalen, Barcelona och Bayern Munchen.