Atletico tappade ligan

levante-atletico-liga-BBVA-jornada-37-785x492

För några timmar sedan spelades den näst sista omgången av La Liga alltså omgång 37. Läget såg oförändrat sedan innan. Barcelona låg etta med lika många poäng som tvåan Atletico Madrid. Real Madrid befann sig på tredjeplats med en poäng mindre än Barcelona och Atletico Madrid. Det som gällde för samtliga lag var enkelt, bara vinst räcker. Skulle något av lagen tappa lag så var man beroende av att de andra tappade poäng för att man skulle kunna hänga med.

Barcelona hade på förhand den kanske tuffaste matchen av de tre lagen. Espanyol kom på besök till Camp Nou. Själva motståndaren är inte svår men 0-0 senast i ligan gav de andra klubbarna lite hopp. Luis Enrique sa innan matchen att ett derby är alltid svårspelat och man kan inte ta ut något på förhand. Startelvan för Barcelona var sig lik förutom att Ter Stegen stod i målet sedan Claudio Bravo skadade sig förra matchen mot Real Betis. Matchen började på det sättet man hade förväntat sig, Espanyol som spelar otroligt tufft och Barcelona som håller i bollen. Det var många fula tacklingar under första halvleken och fyra gula kort kändes lite för lite. Men domaren försökte hålla en ganska bra nivå och lyckades i de flesta situationerna. Messi blev riven utanför straffområdet i ett läge som är skräddarsytt för argentinaren. Det var han och Neymar som stod vid bollen men det var Messi som tog frisparken. Precis under ribban och såpass bra slagen så trots att målvakten fick några fingrar på bollen så gick den fortfarande i mål. Första halvlek slutade 1-0 och Espanyol valde att göra ett byte i halvtid. Espanyol hade några farliga chanser, samtliga var från fasta situationer men Pique lyckades nicka bort en boll som såg ut att segla mot öppet mål. Andra halvlek startade på exakt samma sätt, det dröjde dock inte länge innan Barcelona skulle utöka. Rakitic vinner bollen precis utanför straffområdet passar Messi. Argentinaren frispelar Suarez som säkert sätter in 2-0. Trean kom efter en hörna som Neymar träffade Suarez med och anfallaren har nu gjort 37 mål i ligan. 4-0 kom efter en målvakts tavla där målvakten tappade bollen och Rafinha petade enkelt bollen i mål. Neymar skulle avsluta målskyttet efter en passning av Suarez.

Atletico Madrid som spelade samtidigt som Barcelona var tvungna att inte förlora om man skulle hålla ligatiteln vid liv. Man mötte bottenlaget Levante som ja, i princip inte hade så mycket att spela om. Det började bra, Fernando Torres gav Atletico Madrid ledningen efter två minuter. Diego Simeone valde att vila både Griezmann, Carrasco och Godin så läget såg otroligt bra ut för Atletico som nu satte press på Barcelona. Men kvittering kom efter dryga halvtimmen och Casadesus satte bollen bakom Oblak. Diego Simeone gjorde två byten i halvtid, in med både Griezmann och Carrasco i hopp om att få in ledningsmålet. Men det blev inte riktig om den argentinska tränaren hoppade på. Trots många lägen så lyckades Atletico inte få in målet istället var det Levante som tog ledningen, i den 90:e minuten. Guiseppe Rossi satte 2-1 målet. Trots att Levante vann matchen så räddar man inte kontraktet, man kommer spela i Segunadan nästa år. Men man lyckades krossa Atletico Madrids drömmar om en ligatitel. Även om Barcelona förlorar sin sista match så har katalanerna bättre resultat i inbördesmöten.

Real Madrid tog emot Valencia på Santiago Bernabue. Tillbaka i startelvan var både Benzema och Caseimero. Men Carvajal, Gareth Bale, Modric och Keylor Navas saknades då samtliga var skadade. Det var en underhållande match som innehöll många lägen och två målvakter som stod för fantastiska räddningar då och då. Casilla som startade istället för Keylor Navas spelade otroligt bra. Real tog ledningen i mitten av första halvlek genom Cristiano Ronaldo. Benzema utökade till 2-0 men målet har blivit en stor snackis. Han fick i första läget bollen och var minst en meter offside men domaren missade det. Han fick iväg ett skott som Diego Alves räddar. Direkt efter får Benzema bollen igen och återigen står han offside och domaren missar det igen. Benzema petar bollen enkelt in i mål och 2-0 till Real Madrid. Rodrigo reducerade för Valencia i andra halvlek men nästan direkt efter utökade Cristiano till 3-1. Det kom ännu en reducering från Valencia, Gomes skruvade in bollen bakom Casilla. Innan det så valde Zidane att byta ut Cristiano Ronaldo och in kom Arbeloa som spelar sin sista match på Bernabue. Så nu var det panik då Ronaldo fattades på plan och Valencia jagade kvitteringen. Men målskytten Rodrigo fick rött kort efter att ha sagt något. Trots några chanser så kom inte Valencia nära kvittering.

Det är alltså Real Madrid och Barcelona som gör upp om titeln i sista omgången nu. Det skiljer en poäng och för Madrids del så är det bara vinst som kan leda till en ligatitel. Barcelona kan förlora matchen om Real inte vinner sin match. Det blir en spännande sista ligaomgång.