Manchester United missar fjärdeplatsen

GettyImages-520915104

Fotbollen moderniseras för varje säsong som går. Spelare kommer och går, samtidigt som företag släpper ut ny teknologi för att förbättra sporten. Senast utvecklingen var målkamera. Ibland får man ta farväl av det gamla för att gå vidare med det nya. Igår kväll var en historisk kväll för West Hams del. Från och med nästa säsong så kommer man att byta arena. Olympic Stadium är vad den nya arenan heter som har förbättras markant om man jämför med gamla arenan. Den har dock inte fått uppleva det Upton Park har gjort under sin drygt 100 ådriga historia som West Hams hemmaborg.

West Ham befann sig på sjundeplats med 59 poäng, ett mindre än Southampton som hade en match mer spelad. Sjätteplatsen ger Europa League spel nästa säsong. Ett mål som West Ham hade satt upp i början av säsongen. En annan klubb som också hade ett stort mål var laget som kom på besök för kvällen. Manchester United jagar Champions League platsen och låg på femteplats med två poäng upp till fjärdeplatsen. På den sista Champions League platsen befann sig Manchester City. Stadsrivalen kryssade i stormötet mot Arsenal på Etihad Stadium och riskerade nu att tappa platsen till United.

Inramningen kunde varit bättre, men fansen fick vänta 45 minuter extra innan matchen kunde dra igång. Den var planerad att starta 20:45 men kom inte igång före än 21:30. Detta tack vare några West Ham fans som valde att attackera Manchester United bussen på väg till arenan. Det kastades flaskor, glas och stenar mot bussen samtidigt som spelarna fick lägga sig på bussgolvet för att undvika skador. West Ham har lovat att samtliga involverade kommer få livstidsavstängning vilket innebär att dessa fanns aldrig kommer få uppleva den nya arenan, Olympic Stadium.

Matchen startade och West Ham tog tag i spelet direkt. Samtidigt som fansen blåste såpbubblor och försökte göra allt för att heja fram laget. Stämningen var fantastisk och spelarna visade upp ett spel som visade hur långt kliv West Ham har egentligen tagit i år. Det tog 10 minuter för West Ham att ta ledningen genom Sakho som firade målet ordentligt. West Ham slog inte heller av på takten och fortsatte rulla bollen. Caroll fick två fina chanser att sänka United inför den tittande engelska förbundskaptenen men De Gea stod för två fantastiska räddningar som höll kvar United matchen. Halvleken tog slut och Louis van Gaal kunde andas ut efter en fruktansvärd dålig halvlek.

Andra började något bättre än första. Det tog knappt fem minuter innan Martial gav Manchester United kvittering från nära håll. Efter en målvaktstavla som lät Martial enkelt peta in bollen. West Ham försökte få in kvitteringen och man var riktigt nära. Men målskytten Martial rensade bollen på mållinjen. Istället var det återigen dags för Martial att ta tag i sakerna och nu ge ledningen till United. Det hela startade med att David De Gea satte igång spelet snabbt med en bra passning till Rashford. Som hittade Juan Mata som i sin tur hitta Martial i straffområdet. Fransmannen satte bollen i mål på ett elegant sätt. Efter målet var det många som säkert fick minnen om en gammal fransk spelare som gjorde lika fina mål, Thierry Henry.

Glädjen skulle dock visa sig inte vara så långvarig och det tog West Ham knappt 10 minuter att få in kvitteringen. Antonio hoppade högst på en fast situation och nickade bollen i mål bakom en chanslös De Gea. Nästan direkt efter kom ledningsmålet för West Ham. Ännu en gång var det en fast situation som en West Ham spelare utnyttjade och nickade in 3-2 målet. De Gea var på bollen men på något underligt sätt lyckades inte få bort den. Domaren blåste av matchen och det bästa laget för kvällen fick med sig tre poäng. Det var en fin avslutning och ett fint sätt att ta farväl av en arena som har varit med i 100 år nu.

Vinsten innebar att West Ham klättrar upp i tabellen och går om West Ham när man befäster sjätteplatsen. Sista matchen spelar man borta mot Stoke och vinner man den samtidigt som Manchester United inte vinner sin match kan man gå om klubben och säkra en direktplats till Europa League. United däremot sumpade sin chans att gå om City och nu får det hela gå till sista omgången. United spelar mot Bournemouth på Old Trafford i sista omgången och är piskade att vinna. Förlorar man så kan man som nämnt ovan till och med tappa femteplatsen. City däremot som möter Swansea borta behöver bara ett oavgjort resultat. Då man har en mycket bättre målskillnad än United.

Hur det bli med Louis van Gaal återstår att se. Vissa tidningar rapporterade att om holländaren vinner FA-cupen och tar Champions League plats så kan han få fortsatt förtroende. Nu är Champions League platsen i princip borta så frågan är kommer Glazer familjen att välja behålla honom trots bara en möjlig FA-cup titel. Eller kommer man gå för Jose Mourinho som de senaste ryktena har placerat i United.