Fullspäckad Premier League-omgång väntar

Ännu en fullproppad helg med toppfotboll väntar när engelska Premier League har sin tredje fulla omgång på en vecka. Senaste dagarna har vi varit bortskämda med magiska matcher från England och nu väntar ytterligare flertalet spännande matcher med Manchester City mot Tottenham som den absoluta höjdpunkten.

Fotboll

Även om många anser att Premier League redan är avgjort efter Citys seger mot Manchester United men trots den totala ljusblå dominansen återstår det 21 omgångar och 63 poäng att spela om. För att Pep Guardiolas mannar ska tappa sin ledning krävs det dock en total kollektiv kollaps vilket ingenting just nu talar för.

City ser oslagbara ut

City har tagit makalösa 49 poäng på 17 omgångar vilket är rekord och lagets 15 raka segrar är även det rekord. Under lördagen ställs laget mot Tottenham som inför säsongen förväntades vara med och slåss om ligatiteln. Just nu känns en ligatitel väldigt långt borta för Londonklubben som är hela 18 poäng efter City inför helgens match.

Ska Spurs greppa det sista halmstråt är tre poäng ett måste på lördag. Vid förlust är avståndet hela 21 poäng vilket skulle göra att Tottenham enbart få sikta in sig i jakten på platsen bakom just nu omöjliga Manchester City. Därför står det väldigt mycket på spel inför lördagens match eftersom de andra topp-6 lagen har en på pappret ganska komfortabel omgång och kan dra ifrån Spurs ytterligare.

Full omgång väntar

Det är inte bara i Manchester det spelas bra fotboll under helgens Premier League-omgång. Tvåan Manchester United studsade tillbaka halvt efter den tunga förlusten i helgens derby med att besegra Bournemouth med 1-0 utan att för den sakens skull övertyga. Nu till helgen möter man West Bromwich på bortaplan i en tuff match under söndagen.

Lördagen startar med Leicester City mot Crystal Palace innan fem matcher spelas klockan 16:00 i form av Stoke – West Ham, Chelsea – Southampton, Arsenal – Newcastle, Brighton & Hove – Burnley och Watford mot Huddersfield. Kvällen avslutas med toppmatchen City – Tottenham.