Fotbolls VM 2018

Torsdagen den 14:e juni 2018 startar VM mästerskapen i fotboll igång. För fyra år sedan vann Tyskland mästerskapet och även denna gång är tyskarna storfavoriter att ta hem hela mästerskapet.

Tyskarna har en erfarenhet av dessa turneringar som få andra landslag besitter. När ett landslag kommer in i tävlingssammanhang av mästerskapskaraktär brukar spelet oftast vara lite trevande. Spelet blir till en början lite sisådär och man ser inte samma flyt som i klubblagen. Tyskland däremot lyckas alltid att komma in med ett maskineri som alltid fungerar och nerver påverkar inte spelarna speciellt mycket. Övriga lag landslag som kommer att kunna utmana tyskarna är Brasilien, Belgien och Frankrike, med Spanien och Portugal som lite underdogs.

Brasilien som tippas lägga sig högt i mästerskapet kan tvingas göra det utan Neymar. En spelare som är extremt viktigt och som kan avgöra matcher på egen hand. Lyckas Neymar ta sig tillbaka från den frakturen som han ådrog sig i ligaspelet så är Brasilien lyckligt lottade.

Svenska landslaget

Svenska landslaget mötte Chile på Friends Arena i mars och imponerade inte. Chile som inte lyckades kvalificera sig för VM visade att Sverige kommer få det tufft i sommar.